Novērojumi, secinājumi.
Ūdens uzsila vienmērīgi, bet tas, cik ilgā laikā tas uzsila bija atkarīgs no ūdens daudzuma. Jo mazāk ūdens, jo ātrāk tas uzsila un sasniedza vārīšanās temperatūru 100 oC. Sildot, ūdens temperatūra palielinājās sākumā ļoti strauji, bet beigās nedaudz lēnāk kā sākumā.
Atdziestot, ūdens temperatūra sākumā samazinājās ļoti strauji, bet jo ilgāku laiku ūdens dzisa, jo temperatūras pazemināšanās kļuva lēnāka, līdz beidzot tuvojoties vides temperatūrai (20oC) gandrīz vairs nemainījās. Atdzišanā arī ļoti nozīmīga ir masa. Jo mazāk bija ūdens, jo ātrāk tas uzsila un arī atdzisa. Atdziestot tas atdeva siltumu apkārtējai videi. Atdzišana notika pēc Ņūtona atdzišanas likuma.
…