Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 1.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 2.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 3.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 4.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 5.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 6.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 7.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 8.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 9.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 10.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 11.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 12.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 13.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 14.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 15.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 16.
  • Prezentācija 'Laktozes intolerance', 17.
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir laktoze un laktāze?
Laktoze jeb piena cukurs ir no diviem monosaharīdiem - no galaktozes un no glikozes - sastāvoša disaharīda molekula.
Laktāze ir enzīms, kas katalizē laktozi par glikozi un galaktozi. Tālāk šie monosaharīdi tiek nogādāti asinīs.
Laktāzi sintezē un uz savas virsmas izstrādā zarnu bārkstiņu epitēlijšūnas.
Laktozes intolerance
Laktozes intolerance – šis termins raksturo patoloģiju, kuru rada laktāzes samazīnāšanas līmenis.

Vēl dēvē par:
hipolaktazija
laktāzes trūkumu
piena cukura nepanesamību.…

Atlants