Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 1.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 2.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 3.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 4.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 5.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 6.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 7.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 8.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 9.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 10.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 11.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 12.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 13.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 14.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 15.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 16.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 17.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 18.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 19.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 20.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 21.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 22.
  • Biznesa plāns 'Viesu nama "Dz-s" finanšu rādītāju analīze', 23.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kopsavilkums    3
1.  Izmaksu budžeta sastādīšana    4
1.1.  Izmaksu un ieņēmumu budžeta sastādīšana viesu namam „Dz-s”    4
1.2.  Līdzsvarota ražošanas iznākuma aprēķini    7
1.3.  Viesu nama ieņēmumu un izdevumu budžets nākamajam finanšu gadam    7
2.  Viesnīcas cenas kalkulācija    10
3.  Peļņas prognoze    11
4.  Noslogojuma un citu rādītāju aprēķins    13
5.  Optimālā uzcenojuma aprēķins restorānam    14
5.1.  Peļņas un zaudējumu aprēķins    14
5.2.  Apgrozījums pa nodaļām    15
5.3.  Nemainīgo izmaksu aprēķināšana    16
5.4.  Izmaksu seguma noteikšana    16
5.5.  Minimālā (peļņas sliekšņa) apgrozījuma aprēķināšana    18
5.6.  Cenu politikas kontrole    18
  Secinājumi    20
  Priekšlikumi    20
  Izmantotā literatūra    21
Darba fragmentsAizvērt

Plānotais viesmīlības uzņēmums ir viesu nams „Dz-s”. Viesu nama „Dz-s” īpašniekam pieder zeme, uz kuras paredzēts celt viesu namu. Viesu nama izmitināšanas daļā ir piecas istabas (kopā 15 gultasvietas) un viena guļamzāle, kur uz matračiem ir vieta 20 personām. Papildus nakšņošanas istabām, paredzēta arī restorāna telpa, banketa zāles telpa, pirts. Īpašnieka nauda ir 10 000 latu. Viesu nama izveidei nepieciešams ņemt kredītu 327 000 latu apmērā.
Pirmajā nodaļā tiek veikta viesu nama budžeta sastādīšana, un noteikta peļņas sliekšņa cena tekošajam finanšu gadam. Gūtie rādītāji norāda, ka viesu nama nakšņošanas daļa strādā ar zaudējumiem. Tādejādi tiek aprēķināts, par cik būtu nepieciešams paaugstināt nakšņošanas cenu un cik papildus nakšņošanas jānodrošina, lai viesu nama nakšņošanas daļa nestrādātu ar zaudējumiem.
Tālākajās darba nodaļās tiek veikti aprēķini, kas prognozē peļņu vai zaudējumus nākamajam finanšu gadam gan viesu nama nakšņošanas daļai, gan restorāna daļai. Nakšņošanas daļai tiek noteikts gultas vietu un istabu noslogojums, kas rezultātā ir 20 %, kas liek secināt, ka ir jāveic uzlabojumi vai izmaiņas apmeklētāju piesaistīšanā. Restorāna daļai tiek veikti optimālā uzcenojuma aprēķini. Apkopojot gūtos datus, var secināt, ka no restorāna daļas tiek gūta peļņa, un uzcenojums ēdieniem ir lielāks par noteikto optimālo uzcenojumu, līdz ar to ir lielākas iespējas ēdienu cenu dažādošanā.
Kursa darba galvenie secinājumi ir šādi, ka galvenokārt, lai līdzsvarotu uzņēmuma peļņu ir jāveic izmaiņas viesu nama nakšņošanas daļā apmeklētāju piesaistīšanas metodē, tai pašā laikā nepieciešams paaugstināt nakšņošanas cenu. Lai uzņēmums kopumā nebūtu ar zaudējumiem, tad daļu nakšņošanas daļas izdevumus var segt no restorāna daļas peļņas.

Autora komentārsAtvērt
Atlants