Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 1.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 2.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 3.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 4.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 5.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 6.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 7.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 8.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 9.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 10.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 11.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 12.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 13.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 14.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 15.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu denaturācija', 16.
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir denaturācija?
Olbaltumvielu denaturācija –process, kurā dažādu fizikālo un ķīmisko faktoru iedarbībā olbaltuvielas zaudē savu raksturīgo uzbūvi un īpašības.
Molekulu uzbūves maiņa denaturācijas procesā
Denaturācijas laikā notiek augstāko struktūru izjaukšana(kvartārā, tercālā,sekundārā) līdz primārajai struktūrai.
Tā ir atgriezeniska,ja nav skarta primārā struktūra, mainot struktūru tikai uz laiku, piemēram, ilgviļņi.
Denaturācijas izmantošanas procesi:
Ēdiena gatavošana
Vīna pagatavošana
Medicinisko preparātu veidošana
Un citi
Vīnu pagatavošana
Denaturācija spēlē svarīgu lomu vīnu pasterizācijā ar raugu.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants