Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.07.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 1.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 2.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 3.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 4.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 5.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 6.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 7.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 8.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 9.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 10.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 11.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 12.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 13.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 14.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 15.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 16.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 17.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 18.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 19.
  • Prezentācija 'Veselīga uztura nozīme skolēnu veselības sekmēšanā', 20.
Darba fragmentsAizvērt

11. Slaids ĒDIENREIZES
Bērnam jāēd 4 reizes dienā:
- brokastis plkst. 8—-9,;
- pusdienas plkst. 12—13,
- launags plkst. 16,
- vakariņas plkst. 19.
1) Ēdiena daudzums jāsadala tā, lai brokastīs saņemtu apm. 25%, pusdienās — 30% , launagā — 20% un vakariņās — 25% .
2) Ēšanas laikam jābūt stingri noteiktam, jo tas nodrošina labu barības sagremošanu.
3) Starplaikos bērns nedrīkst ēst, arī saldumi, augļi un sula jāsaņem tikai ēdienreizēs.
4) Sastādot ēdienkarti, jāievēro pareizs uzturlīdzekļu sadalījums; produkti, kas bagāti ar olbv. un taukiem, jādod dienas pirmajā pusē, jo tie atrodas kuņģī ilgāku laiku un to pārstrādei nepieciešams daudz gremošanas sulu.
5) Tā kā miega laikā gremošanas process palēninās, vakariņās ieteicams dot piena, dārzeņu un putraimu ēdienus.
6) Ēdiens nedrīkst būt ne pārāk karsts, ne pārāk auksts.

13.,14. Slaids. LAI SEKMĒTU SKOLĒNU VESELĪBU:
1) Bērna ēdienreizes jābūt regulārām, noteiktā laikā;
2) Bērna ēdienkartei ir jābūt dažādai;
3) Jāpanāk, lai bērns paēd brokastis;
4) Jānodrošina, lai katru dienu bērna uzturā būtu iekļauti olbaltumvielām, minerālvielām un vitamīniem bagāti pārtikas produkti;
5) Jānodrošina bērna organismam nepieciešamo kalcija uzņemšanu ar pienu vai piena produktiem;
6) Jāpiedāvā bērnam augļus un dārzeņus, īpaši vietējos vai pašaudzētos, katrā ēdienreizē, ievērojot dažādību;
7) Bērna uztura pagatavošanai taukvielas jālieto mēreni;
8) Jānodrošiniet, lai bērnam ēdienreižu starplaikos būtu pieejami dārzeņi, augļi vai rieksti;
9) Jānodrošiniet, lai bērns katru dienu uzņemtu pietiekošu šķidruma daudzumu.



Autora komentārsAtvērt
Atlants