Vērtējums:
Publicēts: 23.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 1.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 2.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 3.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 4.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 5.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 6.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 7.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 8.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 9.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 10.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 11.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 12.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 13.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 14.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 15.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 16.
  • Referāts 'Restorāna ekonomika un rašanās vēsture', 17.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    1
1.  Restorāna jēdzien    2
2.  Restorānu veidi    3
3.  Restorānu ekonomika un rašanās vēsture    4
4.  Restorānu ekonomika    5
5.  Parīzes kafejnīcas    7
6.  Parīzes stila restorānu parādīšanos    8
7.  Kāpēc Parīze?    10
8.  Restorāni citās pasaules valstīs    11
9.  Kāpēc ne citur?    12
10.  13. gs Hangkokas restorāni    13
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    15
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēks laikam gan ir vienīgā dzīvā būtne, kas ēšanu ir padarījusi par rituālu un kas gandrīz vienmēr to arī ievēro.
Tieksme veidot rituālus ir cilvēka dabā, un šī ir vēl viena īpašība, kas mūs atšķir no dzīvniekiem. Šķiet ka maltītes ir visbiežāk sastopamā ritualizētā darbība, kuru veicam katru dienu vairākas reizes, un pat vienatnē ieturētā ēdienreize noris pēc noteiktiem likumiem.
Restorāns, restorācija (fr. Restaurant, restauration, no lat. Restaurāre- atjaunot, uzlabot, atspirdzināt), Francijā ēdienu nams ar smalkiem ēdieniem; Latvijā par restorānu sauc ēdienu namu ar reibinošiem dzērieniem, dzertuvi, krogu. Pirmais restorāns iekārtots 1770 gadā Parīzē.
Restorānus iedala šķirās. 1. šķirai tiesība turēt vēlāk vakaros atvērtu ieeju, bet jāmaksā arī lielāki valsts un pašvaldību nodokļi. Latvijā 1936. gadā bija pavisam 536 krodzniecības uzņēmumi ar reibinošiem dzērieniem, kas kopā nodarbināja 1054 vīriešus un 1448 sievietes. [1]
Restorāns ir iestāde, kas pasniedz pagatavotus ēdienus un dzērienus. Restorāns dažreiz ir lielāka kompleksa, tāda kā viesnīca, sastāvdaļa, kur ēdināšanas pakalpojumi tiek pasniegti klientu ērtībai. [2]…

Autora komentārsAtvērt
Atlants