Vērtējums:
Publicēts: 05.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Metāli un to sakausējumi', 1.
  • Referāts 'Metāli un to sakausējumi', 2.
  • Referāts 'Metāli un to sakausējumi', 3.
  • Referāts 'Metāli un to sakausējumi', 4.
  • Referāts 'Metāli un to sakausējumi', 5.
  • Referāts 'Metāli un to sakausējumi', 6.
  • Referāts 'Metāli un to sakausējumi', 7.
  • Referāts 'Metāli un to sakausējumi', 8.
  • Referāts 'Metāli un to sakausējumi', 9.
  • Referāts 'Metāli un to sakausējumi', 10.
  • Referāts 'Metāli un to sakausējumi', 11.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    1
  Metāls un tā ipašības    2
  Metāls un tā ipašības    3
  Metāls un tā ipašības    4
  Metali un to savienojumu ķīmiskās ipašibas    5
  Metali un to savienojumu ķīmiskās ipašibas    6
  Dzelzs    7
  Dzelzs un tā ipašibas    8
  Metalu īpašibas un iedalijums    9
Darba fragmentsAizvērt

Metālu īpašības un iedalījums
Metāliskie sakausējumi ir kristāliski ķermeņi, ko iegūst sakausējot metālus ar citiem metāliem vai nemetāliem. Sakausējumu sastāvdaļas sauc par komponentiem. Sakausējumos var būt 2 un vairāk komponenti. Lai veidotu sakausējumu – obligāts nosacījums ir homogēna Viendabīga . Izplatītākie vai izmantotākie sakausējumi Fe – C tērauds, čuguns , krāsaino metālu sakausējumi Bronza, Dūralumīnijs, Misiņš, Nihroms, u.c. Sakausējumus neveido Fe un Pb, Pb un Zn. Sakausējumi veidojās, komponentiem sacietējot iepriekš viņi ir izkausēti sacietējot veido 3 veidu savienojumus . 1.mehānisku maisījumu, 2.Cietu šķīdumu, 3.ķīmisku savienojumu, Metālu īpašības. Visas metālu īpašības tiek iedalītas 4 grupās: 1.Fizikālās 2.Ķīmiskās 3.Mehāniskās 4.Tehnoloģiskajās īpašībās Fizikālās īpašības Blīvums ir tilpuma vienības masa. Kausējamība Metāla spēja pāriet no cieta stāvokļa šķidrā. Kausējamības rakstura lielums ir kušanas temperatūra. Termiskā izplešanās tā ir metālu īpašība mainīt izmērus temperatūras iedarbībā. Termiskās izplešanās rakstura lielums ir lineārās izplešanās koeficients.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants