Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Aminoskābe', 1.
  • Referāts 'Aminoskābe', 2.
  • Referāts 'Aminoskābe', 3.
  • Referāts 'Aminoskābe', 4.
  • Referāts 'Aminoskābe', 5.
  • Referāts 'Aminoskābe', 6.
  • Referāts 'Aminoskābe', 7.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Aminoskābes atrašanās dabā    3
  Aminoskābes uzbūve    4
  Aminoskābes īpašības    5
  Aminoskābes izmantošana    6
  Izmantotā literatūra    7
Darba fragmentsAizvērt

Aminoskābe ietilpst visu augu un dzīvnieku olbaltumvielu molekulu sastāvā. Dažādu olbaltumvielu sastāvā ietilpst atšķirīgas aminoskābes.
Aminoskābe ir organiskie savienojumi, kuru molekulās ir karboksilgrupas un aminogrupas.
Molekulu uzbūve.
Fizikālās īpašības: Aminoskābes ir bezkrāsas kristāliskas vielas ar augstu kušanas temperatūru, to kušanas temperatūra ir augstāka par 200C. Daudzām no tām ir salda garša. Kūstot aminoskābe sadalās. Viegli šķīst ūdenī, bet grūti – organiskajos šķīdinātājos.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants