Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 1.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 2.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 3.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 4.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 5.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 6.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 7.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 8.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 9.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 10.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 11.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 12.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielu pētījumu daudzveidība un vēsture', 13.
Darba fragmentsAizvērt

Olbaltumvielas ir nepieciešamas augšanai un attīstībai. Tās ir visu audu galvenā sastāvdaļa un organismā veic daudzas funkcijas. Olbaltumvielas atrodas gan augu, gan dzīvnieku produktos. Tāpēc ir svarīgi ievērot sabalansētu uzturu, lai nodrošinātu organismu ar nepieciešamo olbaltumvielu daudzumu.
Ķīmisko ilgviļņu procesā notiek olbaltumvielu reakcijas.
Piena olbaltumvielu denaturācijas rezultātā iegūst biezpienu, kefīru un jogurtu.

Autora komentārsAtvērt
Atlants