Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
2021. - 2025. g.
  • Konspekts 'Enzīma temperatūras ietekme uz tā darbības ilgumu un aktivitāti', 1.
  • Konspekts 'Enzīma temperatūras ietekme uz tā darbības ilgumu un aktivitāti', 2.
  • Konspekts 'Enzīma temperatūras ietekme uz tā darbības ilgumu un aktivitāti', 3.
  • Konspekts 'Enzīma temperatūras ietekme uz tā darbības ilgumu un aktivitāti', 4.
Darba fragmentsAizvērt

3. Secinājumi
Uzraksta secinājumus atbilstoši pētāmajai problēmai un/vai hipotēzei, vadoties no saviem iegūtajiem rezultātiem!
Kartupeļa enzīma katalizētās reakcijas ilgums ir visaugstākais pie optimālas gaisa temperatūra – 20 CO- 40 CO. Reakcija nenotiks vispār, ja gaisa temperatūra pārsniegs 65 CO vai ūdens temperatūra pārsniegs 50 CO. Reakcija palēnināsies un notiks īsāku laiku, ja temperatūra samazināsies no 40 CO uz leju. Hipotēze apstiprinājās daļēji. Patiešām visilgāk notika reakcija kartupeļa kubiņam, kas tika atstāts istabas temperatūrā, taču reakcija nenotika vispār kartupelim, kas tika novārīts.
Skolotājs darbā vērtē arī skolēna eksperimentālās prasmes - darba plāna ievērošanu, darba piederumu un vielu lietošanu, iekšējās kārtības un drošības noteikumu ievērošanu mācību kabinetā vai āra nodarbībā, darba vietas sakārtošanu pēc darba beigšanas.
Izmantotie avoti:

Autora komentārsAtvērt
Atlants