Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prakses atskaite 'Profesionālās prakses pārskats', 1.
  • Prakses atskaite 'Profesionālās prakses pārskats', 2.
  • Prakses atskaite 'Profesionālās prakses pārskats', 3.
  • Prakses atskaite 'Profesionālās prakses pārskats', 4.
  • Prakses atskaite 'Profesionālās prakses pārskats', 5.
  • Prakses atskaite 'Profesionālās prakses pārskats', 6.
  • Prakses atskaite 'Profesionālās prakses pārskats', 7.
  • Prakses atskaite 'Profesionālās prakses pārskats', 8.
  • Prakses atskaite 'Profesionālās prakses pārskats', 9.
  • Prakses atskaite 'Profesionālās prakses pārskats', 10.
  • Prakses atskaite 'Profesionālās prakses pārskats', 11.
  • Prakses atskaite 'Profesionālās prakses pārskats', 12.
  • Prakses atskaite 'Profesionālās prakses pārskats', 13.
  • Prakses atskaite 'Profesionālās prakses pārskats', 14.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Viesnīcas darba plānošana, izpēte un analīze    4
2.  Reģistrācija un rezervēšanas kārtība    6
3.  Viesnīcas telpu raksturojums    8
3.1.  Dienesta telpas    8
3.2.  Viesu rīcībā esošās telpas    8
3.3.  Numuru tipi un veidi    9
3.4.  Telpu pašizmaksa un viesu īres maksa    10
4.  Drošība    11
5.  Viesu apkalpotāju darba organizācija, pienākumi un darba samaksa    12
6.  Viesnīcā sniegtie pakalpojumi    13
6.1.  Tūristu ēdināšanas veidi    13
6.2.  Viesnīcā sniegtie papildpakalpojumi    14
7.  Viesnīcas finansu veidošanās avoti    15
8.  Samaksu veidi par sniegtajiem pakalpojumiem    16
  Secinājumi un priekšlikumi    17
Darba fragmentsAizvērt

Prakses vieta viesnīca “Latgale”, Atbrīvošanas aleja 98, Rēzekne. Viesnīca ir pašvaldības uzņēmums. Tās pakalpojumi un serviss atbilst otrajai kategorijai. Prakses laikā guvām vispārēju ieskatu viesnīcas darba organizācijas jautājumos, iepazināmies ar uzņēmuma statusu, kā arī ar uzņēmuma darbību reglamentējošiem likumiem un normatīvajiem aktiem.
Prakses mērķi un uzdevumi:
- nostiprināt teorētiskās zināšanas un apgūt prasmi kā tās pielietot praktiskajā darbībā;
- vākt kvalifikācijas darba izstrādei nepieciešamos materiālus;
- apgūt faktoloģiskā materiāla pirmapstrādes, sistematizācijas un interpretācijas materiālus;
iemācīties radoši analizēt un novērtēt uzņēmuma funkcionēšanas procesus un finansiālo stāvokli.
Lai sasniegtu mērķus un izpildītu uzdevumus, personiski tiek apskatīta viesnīca, uzzināts par tās piedāvātiem pakalpojumiem, kā arī noklausītas lekcijas, ko stāstīja viesnīcas vadītāja.
Sīkāk apskatītas tika tēmas par:
“Viesu rīcībā esošajām telpām” – Aiga Baltmane.
“Tūristu ēdināšanas veidi” – Evita Jākobsone.

Autora komentārsAtvērt
Atlants