Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 1.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 2.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 3.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 4.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 5.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 6.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 7.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 8.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 9.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 10.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 11.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 12.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 13.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 14.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 15.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 16.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 17.
  • Referāts 'Muzejpedagoģija', 18.
Darba fragmentsAizvērt

Radīt plašāku priekšstatu par zināšanas par viduslaiku virtuvi dažādos pasaules reģionos.
Uzdevumi
1.Radīt interesi par viduslaiku paražām.
2.Pilnveidot prasmes strādāt grupās un uzņemties atbildību par uzticēto pienākumu.
3.Nostiprināt apgūto zināšanu, prasmju, iemaņu izmantošanu praktiskā darbībā.
Dalībnieki
7. klases skolēni
Norise
I.Iziņas materiālu pētīšana un vākšana.
II.Muzeja apmeklējums
III.Gatavošanās praktiskai darbībai skolas virtuvē – pienākuma sardele, recepšu izvēle, tāme, u.c.
IV.Praktiska darbība – ēdienu gatavošana.
V.Ēdienu prezentācija.
VI.Grupu darbības izvērtēšana.
VII.Secinājumi.
Projektā paredzēts, pievērst uzmanību tādām tēmām - ēdieniem un to saglabāšanai, svētkiem, uzvedībai pie galda, ēdieni dažādos pasaules reģionos, viduslaiku virtuvei un tās piederumiem, garšvielām un ēdienu receptēm.
Pašā sākumā skolēni tiek sadalīti grupās un katrai grupai tiek sadalīti pienākumi.
Informāciju var meklēt romānā ,,Krustneši" un grāmatā no stāstu sērijas par ievērojamu cilvēku dzīvi ,,Magelāns”.
I.Iziņas materiālu pētīšana un vākšana.
II.Muzeju apmeklējums.
Ievads.

Veselīgs un barojošs uzturs cilvēkiem ir devis spēku izdzīvot grūtos laikos, un palīdzējis paveikt smagus darbus. Attīstoties ēdienu gatavošanas prasmei, lielāka uzmanība tika pievērsta ēdiena garšai un vērtībai. Viduslaikos cilvēki apguva prasmi gatavot garšīgus ēdienus, aizgūstot daudz garšvielu no austrumu zemēm, kuras maksāja ļoti dārgi, jo bija jāveic riskants ceļš pāri jūrām, lai tās iegūtu.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants