Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2021.
Valoda: Angļu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 1.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 2.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 3.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 4.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 5.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 6.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 7.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 8.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 9.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 10.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 11.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 12.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 13.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 14.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 15.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 16.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 17.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 18.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 19.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 20.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 21.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 22.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 23.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 24.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 25.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 26.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 27.
  • Prezentācija 'Ēdienkarte specializētajam uzturam', 28.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Uztura plāna skaidrojums    4
2.  Uzturvielu daudzuma aprēķins vienai dienai    6
3.  Vienas dienas ēdienkarte    7
  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

1. UZTURA PLĀNA SKAIDROJUMS
Mana izstrādātā ēdienkarte vienai dienai ar 3 ēdienreizēm un vienu uzkodu ir izstrādāta sievietei ar sekojošu papildus informāciju:
• Vecums: 49 gadi
• Ķermeņa masa: 77 kg
• Auguma garums: 1,67 m
• Nodarbošanās: ģimenes ārste
• Brīvajā laikā nodarbojas ar ēdienu gatavošanu
Ēdienkarte jāizstrādā pēc lakto- veģetārisma principiem, pavasara – vasaras sezonā. Izstrādājot ēdienkarti jāievēro veselīga uztura ieteikumi un ēdienkartē jāiekļauj visas ikdienā nepieciešamā uzturvielas rekomendāciju daudzumā.
Lakto veģetārisms ir veģetārās diētas paveids, kura ietvaros uzturā, no dzīvnieku izcelsmes produktiem tiek iekļauti tikai piena un skābpiena produkti.
Tā kā šis uztura veids neiekļauj sevī dzīvnieku izcelsmes produktus, kuri satur lielu holesterīna daudzumu, ievērojot šo diētas plānu var samazināt sirds un asinsvadu saslimšanas un problēmas.
Pārtikas produktu grupas, kuras nav iekļautas lakto-veģetārajā uzturā:
• Gaļa (cūkgaļa, liellopa gaļa un citas, to produkti)
• Putnu gaļa (vistas, tītara un citas, to produkti)

Atlants