Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Saharoze', 1.
  • Prezentācija 'Saharoze', 2.
  • Prezentācija 'Saharoze', 3.
  • Prezentācija 'Saharoze', 4.
  • Prezentācija 'Saharoze', 5.
  • Prezentācija 'Saharoze', 6.
  • Prezentācija 'Saharoze', 7.
  • Prezentācija 'Saharoze', 8.
  • Prezentācija 'Saharoze', 9.
  • Prezentācija 'Saharoze', 10.
  • Prezentācija 'Saharoze', 11.
  • Prezentācija 'Saharoze', 12.
  • Prezentācija 'Saharoze', 13.
  • Prezentācija 'Saharoze', 14.
  • Prezentācija 'Saharoze', 15.
  • Prezentācija 'Saharoze', 16.
Darba fragmentsAizvērt

Cukurniedres
Cukurniedres ir pirmie augi, no kuriem ievāca cukuru. Cukurniedres ir izveidojušās no dažādām graudzāļu šķirnēm

Cukurbietes
Cukurbietēm ir liela nozīme tautas saimniecībā. No tām iegūst cukuru – vienu no galvenajiem pārtikas produktiem. Cukurbiešu sula satur 16 – 20 % saharozes.

Cukura rafinēšana
Cukura rafinēšana ietver piemaisījumu atdalīšanu un cukura balināšanu. Parasti tiek veikts process, kurš ietver afinēšanu (sajaukšanu, centrifūgēšanu), kausēšanu, dzirdrināšanu, balināšanu, iztvaicēšanu, kristalizāciju un beigu apstrādi.

Atrašanās dabā
Dabā saharoze sastopama augļos, dārzeņos,bet visvairāk ir cukurniedrēs un cukurbietēs.

Autora komentārsAtvērt
Atlants