Vērtējums:
Publicēts: 27.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 1.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 2.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 3.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 4.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 5.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 6.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 7.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 8.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 9.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 10.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 11.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 12.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 13.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 14.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 15.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 16.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 17.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 18.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 19.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 20.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 21.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 22.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 23.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 24.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 25.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 26.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 27.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 28.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 29.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 30.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 31.
  • Referāts 'Vadītāja loma ēdināšanas uzņēmumā', 32.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  MENEDŽMENTA LOMA UZŅĒMUMĀ    4
1.1.  MENEDŽMENTA BŪTĪBA    4
1.2.  MENEDŽMENTA FUNKCIJAS    6
1.3.  VADĪTĀJA PIENĀKUMI UN LOMA ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMĀ    8
1.3.1.  Vadības stili    9
1.3.2.  Ēdināšanas uzņēmuma vadītāju pienākumi    11
2.  VISPĀRĪGS SAIMNIECISKĀS DARBĪBAS APRAKSTS    14
3.  UZŅĒMUMA ____VADĪTĀJU RAKSTUROJUMS    17
3.1.  RAKSTURA ĪPAŠĪBAS UN VADĪBAS STILI    17
3.2.  PIENĀKUMU SADALĪJUMS    20
4.  UZŅĒMUMA _____VADĪTĀJU DARBĪBAS NOVĒRTĒJUMS    22
4.1.  AUTORES VĒRTĒJUMS    22
4.2.  DARBINIEKU VĒRTĒJUMS (APTAUJA)    25
4.2.1.  Aptaujas rezultātu analīze    25
4.3.  PROBLĒMAS VADĪTĀJU DARBĀ    30
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    33
  LITERATŪRAS SARAKSTS    36
Darba fragmentsAizvērt

Katram pastāvošajam uzņēmumam ir apzināts vai nu neapzināts mērķis darboties viena vai vairāku iemeslu dēļ; lai gūtu peļņu, lai turpinātu savu pastāvēšanu vai arī lai piepildītu sapni, piemēram. Bet ne visos uzņēmumos apzinās, kas tieši ir nepieciešams veiksmīgai uzņēmuma darbībai jebkura mērķa realizēšanai. Ļoti svarīgs elements jebkurā organizācijā ir menedžments. Uzņēmumam ir nepieciešams vadītājs, kurš varēs veiksmīgi vadīt, kontrolēt, organizēt darbību restorānā, kas arī ir augšupejošas darbības pamatnosacījumu.
Savā darbā autore analizē vadītāju lomu konkrētā restorānā, analizējot un pētot viņu darbību. Par piemēru tiek ņemti konkrēta restorāna ___tiešie vadītāji, jo šajā uzņēmumā autore strādā par viesmīli jau aptuveni vienpadsmit mēnešus un var samērā objektīvi spriest par zemāk minētajiem jautājumiem. Autore nosprieda, ka nebūtu taktiski darbā minēt šo vadītāju vārdus un uzvārdus, jo zinot šo cilvēku raksturu īpatnības, autore ir pavisam droša, ka vadītāji to nevēlētos.
Šī darba galvenais mērķis ir:
Pamatot vadītāja nepieciešamību ēdināšanas uzņēmumā_____.
Šī darba svarīgākie uzdevumi ir:
1)Izpētīt un analizēt vadītāja darbību konkrēti izvēlētā ēdināšanas uzņēmumā.
2) Intervēt tiešos darba vadītājus, lai uzzinātu viņu viedokli;
3)Uzzināt kolektīva viedokli, veicot aptauju;
4) Konstatēt problēmas vadītāja darbībā;
5)Noteikt iespējamos problēmu cēloņus un izvirzīt priekšlikumus ar iespējamiem to risinājumiem.

Darba pirmā nodaļa ir veltīta menedžmenta teorijas apskatei. Darba otrajā nodaļā autore analizē ēdināšanas uzņēmuma vadītājus – viņu rakstura īpašības, pienākumus un vadības stilus, vadoties no personīgās pieredzes vienpadsmit mēnešu laikā, kā arī izmantojot augstākminēto mācību grāmatu „Menedžments”, zinātniskos rakstus un publikācijas žurnālos un internetā.
Darba trešajā nodaļā autore veic vadītāju darbības savu personīgo novērtējumu, vadoties no darba pirmo divu nodaļu informācijas, kā arī konstatē problēmas. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants