Vērtējums:
Publicēts: 07.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Latvijas iedzīvotāju uzturparadumu pētīšana. Pētījuma apraksts', 1.
  • Konspekts 'Latvijas iedzīvotāju uzturparadumu pētīšana. Pētījuma apraksts', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Analīze.
Sabalansēta jeb saskaņota ēdienkarte ir viens no pamatprincipiem ceļā uz veselīgu izskatu, labu un efektīvu vielmaiņu, kā arī uz normālu svaru. Balanss ēdienkartē nozīmē samērot dažādās uzturvielas, lai tās būtu gana dažādas, pilnvērtīgas un, protams, arī garšīgas. Uzturā vairāk jālieto dārzeņus, augļus, treknas jūras zivis, pilngraudu produktus, liesu gaļu, piena produktus ar pazeminātu tauku saturu. Jāizvairās no treknas gaļas, pilnpiena un trekniem piena produktiem,kūkām,smalkmaizītēm,produktiem ar palielinātu cukura daudzumu. Lai saglabātu labu veselību, ir nepieciešams sabalansēts uzturs un regulāras fiziskās aktivitātes.

Autora komentārsAtvērt
Atlants