Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 1.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 2.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 3.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 4.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 5.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 6.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 7.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 8.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 9.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 10.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 11.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 12.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 13.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 14.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 15.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 16.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 17.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 18.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 19.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 20.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 21.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 22.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 23.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 24.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 25.
  • Prakses atskaite 'Restorānu prakse ēdināšanas uzņēmumā SIA "VDT" viesu nams "Province"', 26.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Vispārējas ziņas par uzņēmumu    4
2.  Tehnoloģiskie procesi    7
2. 1.  Izejvielu sagādes organizācija    7
2. 2.  Izejvielu pirmapstrāde    9
2. 3.  Ēdienu gatavošana    10
2. 4.  Gatavās produkcijas kvalitātes pārbaude    14
2. 5.  Gatavās produkcijas realizācija    15
3.  Sanitārhigiēniskās prasības uzņēmumā    18
4.  Tehnoloģiskās iekārtas    21
4. 1.  Speciālās tehnoloģiskās iekārtas    21
4. 2.  tehnoloģiskā procesa nodrošinājums    23
  Secinājumi un priekšlikumi    25
  Izmantotā literatūra    26
Darba fragmentsAizvērt

Par trešā kursa prakses vietu izvēlējos SIA „VDT” viesu nams – kafejnīca „Province”, kas atrodas Cēsīs. Tas ir viens no iecienītākajiem ēdināšanas uzņēmumiem gan vietējo iedzīvotāju, gan tūristu vidū. Uzņēmums ir tikai 5 gadus jauns, bet ļoti stabils.
Prakses mērķis ir iegūt izpratni par tehnoloģisko procesu norisi un vadību, kā arī nostiprināt iegūtās teorētiskās zināšanas praksē.
Prakses uzdevumi bija:
iegūt vispārējās ziņas par uzņēmumu;
izpētīt tehnoloģisko procesu norisi, to vadīšanu un kontrolēšanu;
izpētīt sanitārhigiēniskās prasības uzņēmumā;
iegūt informāciju par tehnoloģiskajām iekārtām, tehnoloģisko procesu plūsmām.
Prakses atskaite sadalīta 4 lielās nodaļās ar apakšnodaļām:
1.Pirmā vispārīgā daļa sniedz informāciju par kafejnīcu, tās atrašanas vietu, organizatorisko struktūru, mērķa grupu utt.
2.Otrajā nodaļā ir aprakstīts viss tehnoloģiskais process, sākot ar izejvielu pirmapstrādi, p/f sagatavošanu, ēdienu gatavošanu, tās kvalitātes pārbaudi un kontroli, beidzot ar gatavās produkcijas realizāciju.
3.Trešā nodaļā aprakstītas sanitārhigiēniskās prasības uzņēmumā, mazgāšanas-dezinfekcijas līdzekļi, to lietošanas biežums.
4.Pēdējā nodaļā ir ražošanas telpu iekārtu saraksts.
Darbu noslēdzot ir izdarīti secinājumi un doti priekšlikumi.
Ierodoties uzņēmumā, iepazinos ar tā drošības un sanitārhigiēnniskajiem noteikumiem, pildīju visus uzticētos pienākumus un izjutu lielu atbildību.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants