Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Keramika', 1.
  • Prezentācija 'Keramika', 2.
  • Prezentācija 'Keramika', 3.
  • Prezentācija 'Keramika', 4.
  • Prezentācija 'Keramika', 5.
  • Prezentācija 'Keramika', 6.
  • Prezentācija 'Keramika', 7.
  • Prezentācija 'Keramika', 8.
  • Prezentācija 'Keramika', 9.
  • Prezentācija 'Keramika', 10.
Darba fragmentsAizvērt

MĀLA TRAUKI
Lai iegūtu māla trauku, nepieciešams izejmateriāls — māls vai šamats.
Apdedzināšanas process ilgst ap 18-20 stundas.
Plaši izmantojamie saimniecības trauki ir madaunieks, ievārījuma pods, ķērne, krūzes.
Māla traukiem ir jābūt pilnībā pārklātiem ar glazūru, tas nozīmē, ka trauks ir izturīgs un ilgikalpos.

Fajansa trauki
Šie trauki ir parocīgi tāpēc, ka pēc gatavošanas tos uzreiz var pasniegt galdā. Trauki praktiski neuzkarst, nepaņem siltumu no produkta, bet tieši otrādi pilda termoregulētāja lomu.

Autora komentārsAtvērt
Atlants