Vērtējums:
Publicēts: 19.08.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Cilvēka ķermenis socioloģiskajā skatījumā. Japānas iedzīvotāju ēšanas paradumi', 1.
  • Prezentācija 'Cilvēka ķermenis socioloģiskajā skatījumā. Japānas iedzīvotāju ēšanas paradumi', 2.
  • Prezentācija 'Cilvēka ķermenis socioloģiskajā skatījumā. Japānas iedzīvotāju ēšanas paradumi', 3.
  • Prezentācija 'Cilvēka ķermenis socioloģiskajā skatījumā. Japānas iedzīvotāju ēšanas paradumi', 4.
  • Prezentācija 'Cilvēka ķermenis socioloģiskajā skatījumā. Japānas iedzīvotāju ēšanas paradumi', 5.
  • Prezentācija 'Cilvēka ķermenis socioloģiskajā skatījumā. Japānas iedzīvotāju ēšanas paradumi', 6.
  • Prezentācija 'Cilvēka ķermenis socioloģiskajā skatījumā. Japānas iedzīvotāju ēšanas paradumi', 7.
  • Prezentācija 'Cilvēka ķermenis socioloģiskajā skatījumā. Japānas iedzīvotāju ēšanas paradumi', 8.
  • Prezentācija 'Cilvēka ķermenis socioloģiskajā skatījumā. Japānas iedzīvotāju ēšanas paradumi', 9.
  • Prezentācija 'Cilvēka ķermenis socioloģiskajā skatījumā. Japānas iedzīvotāju ēšanas paradumi', 10.
Darba fragmentsAizvērt

Japāņi ļoti seko līdzi ēdiena kvalitātei un arī apēsto produktu daudzumam. Porcijas tiek izskaitļotas tā, lai cilvēks būtu paēdis, bet nekādā gadījumā nepārslogotu savu organismu.

Vienas lielas porcijas vietā japāņi visbiežāk izvēlas vairākas mazas un dažādas.
Ēdienu pasniedz mazos, skaistos traukos.
Porcijas ir mazas un tiek apēstas ļoti lēni.
Maltītes nobeigumā parasti tiek pasniegtas zupas vai rīsi, dažkārt svaigi augļi (Eiropā parasti tiek pasniegts deserts).
Tiek patērēts diez gan daudz saldumu, bet tie satur dabīgas vielas, piemēram, no kastaņiem, rīsiem, pupām.

Autora komentārsAtvērt
Atlants