Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Galda klāšanas principi', 1.
  • Referāts 'Galda klāšanas principi', 2.
  • Referāts 'Galda klāšanas principi', 3.
  • Referāts 'Galda klāšanas principi', 4.
  • Referāts 'Galda klāšanas principi', 5.
  • Referāts 'Galda klāšanas principi', 6.
  • Referāts 'Galda klāšanas principi', 7.
  • Referāts 'Galda klāšanas principi', 8.
  • Referāts 'Galda klāšanas principi', 9.
  • Referāts 'Galda klāšanas principi', 10.
  • Referāts 'Galda klāšanas principi', 11.
  • Referāts 'Galda klāšanas principi', 12.
  • Referāts 'Galda klāšanas principi', 13.
Darba fragmentsAizvērt

Tāpat kā agrāk, arī tagad rūpīgi uzklāts galds ir daudzu namamāšu lepnums. Ir gan jāsecina, ka galda klāšanas iespējas nekad nav bijušas tik daudzpusīgas kā tagad. Tas ir tāpat kā ar apģērba modi. Tāds diktāts, kuram pakļauti visi, šodien vairs nepastāv. Priekšstatu, ka svētku mielasta galdam jābūt klātam ar baltu galdautu un sudraba piederumiem, jau sen ir papildinājuši dažādi varianti..
Katram cilvēkam ir savi priekšstati par skaisti klātu galdu, individuāla ir krāsu, formas un stila izjūta. Tāpēc ir ieteicams jau iepriekš pēc iespējas vairāk sīkumu saskaņot ar gastronomu. Vajadzētu padomāt arī par puķu rotājumu, sveču fašismu vai citiem dekorējumiem. Tas novērsīs iespējamus vilšanās gadījumus un sekmēs to, ka jūs un jūsu viesi arī citur jutīsies kā mājās.
SAGAIDOT VIESUS
Organizējot svētku vakarus, ir jāievēro daži principi:
1)Praktiskums
Galds nedrīkst būt pārblīvēts ar ēdienu. Jāatceras, ka svētku galds ciemiņiem nav kulinārijas izstāde. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants