Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Fruktoze un glikoze', 1.
  • Konspekts 'Fruktoze un glikoze', 2.
  • Konspekts 'Fruktoze un glikoze', 3.
  • Konspekts 'Fruktoze un glikoze', 4.
  • Konspekts 'Fruktoze un glikoze', 5.
Darba fragmentsAizvērt

Fruktoze, kā arī glikoze ir monosaharīdi un sastopamas saldos augļos, kā arī medū. Kopā tās veido disaharīdu saharozi (galda cukuru). Abus savienojumus iegūst hidratācijas procesā. Kopīgas ir reakcijas, kuras nosaka vairāku hidroksilgrupu klātbūtne. Fruktoze un glikoze ir kristāliski savienojumi ar saldu garšu. Ļoti labi šķīst ūdenī. Abām vielām ir vienāda molekulformula – C6H12O6. Līdz ar to fruktoze un glikoze savstarpēji ir izomēri. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants