Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.08.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 1.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 2.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 3.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 4.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 5.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 6.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 7.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 8.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 9.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 10.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 11.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 12.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 13.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 14.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 15.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 16.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 17.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 18.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 19.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 20.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 21.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 22.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 23.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 24.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 25.
  • Referāts 'Hromatogrāfiska polifenolu noteikšana jēlkafijā', 26.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    2
  Annotation    3
  Ievads    5
1.  Literatūras apskats    6
1.1.  Kafija    6
1.2.  Kafijas ķīmiskais sastāvs    6
1.3.  Kafijas veidi    7
1.4.  Kafijas ražošana    7
1.5.  Kafijas ražotājvalstis    9
1.6.  Polifenoli kafijā    11
1.7.  Hromatogrāfija    12
1.8.  Hromatogrāfijas metožu klasifikācija    13
1.9.  Augsti efektīvā šķidrumu hromatogrāfija    15
2.  Eksperimentālā daļa    17
2.1.  Eksperimentos izmantotie materiāli un metodes    17
2.2.  Pētījumu rezultāti un to analīze    17
  Secinājumi    23
  Izmantotā literatūra    24
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
• Polifenoli ir antioksidanti, kas sastopami arī jēlkafijā.
• Jēlkafijā no visiem polifenolu veidiem, visvairāk ir izplatīta hlorogēnskābe (no 4718.17 līdz 5779.71 mg/100 g), kas tikai Mexico jēlkafijā bija 6.17 mg/100 g.
• India AA kafijas paraugā netika konstatēta ferulskābe, savukārt tās ļoti daudz bija Vjetnamas kafijas paraugā – 366.84 mg/100 g.
• Liels daudzums vanilīna tika konstatēts Brazil jēlkafijā (98.95 mg/100 g), lai gan pārējos paraugos tā ir ļoti maz, piemēram, India AA – 0.10 mg/100.
• Daudz rutīna tika konstatēts India AA jēlkafijā – 567.99 mg/100 g, Mexico – 226.41 mg/100 g, Nicaragua – 194.15 mg/100 g un Brasil – 160.78 mg/100 g.
• Vairāk galluskābes ir Sumatras – 1.93 mg/100 g jēlkafijā, bet vismazāk – Nicaragua – 0.35 mg/100 g.
• Visvairāk katehīna ir Brazil jēlkafijā (59.87 mg/100 g), Papua NG (53.17 mg/100 g), Sumatras (41.51 mg/100 g), vismazāk – Mexico (2.4 mg/100 g) un Vietnam (2.96 mg/100 g).
• Kafijas skābe ir izplatītāka Nicaragua jēlkafijā (90.66 mg/100 g) un Papua NG (79.80 mg/100 g), bet vismazāk – India AA (7.36 mg/100 g).
• Lielāks daudzums epikatehīna ir Mexico jēlkafijā 71.71 mg/100 g un Nicaragua – 71.93 mg/100 g, bet vismazākais tas ir Ethiopia jēlkafijā – 3.78 mg/100 g.

Autora komentārsAtvērt
Atlants