Vērtējums:
Publicēts: 05.05.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Cietes noteikšana dažādu šķirņu kartupeļos', 1.
  • Konspekts 'Cietes noteikšana dažādu šķirņu kartupeļos', 2.
  • Konspekts 'Cietes noteikšana dažādu šķirņu kartupeļos', 3.
Darba fragmentsAizvērt

• Kādi faktori nosaka kartupeļu bumbuļos uzkrātās cietes masas daļu (%)?
Bumbu ķīmiskais sastāvs (cietes) ir atkarīgs no šķirnes, augšanas apstākļiem (klimatiskajiem, laikapstākļiem, augsnes veida, izmantotajiem mēslošanas līdzekļiem, audzēšanas lauksaimniecības tehnoloģijas), bumbuļu brieduma, glabāšanas laika un glabāšanas apstākļiem
• Nereti ir dzirdēts viedoklis, ka dzeltenīgas nokrāsas kartupeļu bumbuļi ir miltaināki – satur vairāk cietes.
Ka pastāv sakarība starp kartupeļa krāsu un cietes masas daļu tajā?
Ja koncentrēšanās kartupeļa ir lielāk tad kartupeļia ir gaišak
• Kuru no pētītajām kartupeļu šķirnēm ieteiktu izvēlēties lietošanai pārtikā? Kāpēc?
Es ieteiktu Impala šķirni, jo tajā ir daudz cietes.
Kartupeļu šķirnes, kas satur daudz cietes, ir drupatas. Ar šīm šķirnēm varat gatavot daudz .Tie ir vislabāk piemēroti kartupeļu biezenim, tos ir labi vārīt un cept cepeškrāsnī.

Secinājumi
Pēc eksperimenta veikšanas mēs redzējām, ka mūsu hipotēze tika apstiprināta, tā kā mēs izmantoju dažādu šķirņu kartupeļus, mēs ieguvām atšķirīgu šķīduma krāsu. Tas liek domāt, ka šajās šķirnēs atšķirīgs cietes daudzums

Autora komentārsAtvērt
Atlants