Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Ģenētiski modificētā pārtika', 1.
  • Prezentācija 'Ģenētiski modificētā pārtika', 2.
  • Prezentācija 'Ģenētiski modificētā pārtika', 3.
  • Prezentācija 'Ģenētiski modificētā pārtika', 4.
  • Prezentācija 'Ģenētiski modificētā pārtika', 5.
  • Prezentācija 'Ģenētiski modificētā pārtika', 6.
  • Prezentācija 'Ģenētiski modificētā pārtika', 7.
  • Prezentācija 'Ģenētiski modificētā pārtika', 8.
  • Prezentācija 'Ģenētiski modificētā pārtika', 9.
  • Prezentācija 'Ģenētiski modificētā pārtika', 10.
  • Prezentācija 'Ģenētiski modificētā pārtika', 11.
  • Prezentācija 'Ģenētiski modificētā pārtika', 12.
  • Prezentācija 'Ģenētiski modificētā pārtika', 13.
Darba fragmentsAizvērt

Kā atpazīt ģenētiski modificēto pārtiku?
Pārtikas produktam, kas sastāv, satur vai ir iegūts no ĢMO un kurā ĢM saturs pārsniedz 0,9 % ir jābūt atbilstoši marķētam. Ja produktam nav sastāvdaļu saraksta, uz marķējuma skaidri norāda frāzi: “ģenētiski modificēts” vai “ražots no ģenētiski modificēta (organisma nosaukums)”.

Visbiežāk sastopamā ĢMP
Visbiežāk sastopamā ģenētiski modificētā pārtika ir soja, kukurūza, rapsis, tomāti, ķirši, melones, labība, kartupeļi, cukurbietes, cigoriņi u.c. Piemēram, visai bieži pārtikas ražošanā izmanto soju. Reālā situācija ir tāda, ka jau tagad apmēram 60% pārtikas preču, margarīnā, majonēzē, salātu mērcēs, konfektēs, zīdaiņu pārtikā, maizes uzlabotājos satur soju..

Atlants