Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Ēģipte', 1.
  • Prezentācija 'Ēģipte', 2.
  • Prezentācija 'Ēģipte', 3.
  • Prezentācija 'Ēģipte', 4.
  • Prezentācija 'Ēģipte', 5.
  • Prezentācija 'Ēģipte', 6.
  • Prezentācija 'Ēģipte', 7.
  • Prezentācija 'Ēģipte', 8.
  • Prezentācija 'Ēģipte', 9.
  • Prezentācija 'Ēģipte', 10.
  • Prezentācija 'Ēģipte', 11.
  • Prezentācija 'Ēģipte', 12.
Darba fragmentsAizvērt

Nozīmīgi vēsturiski fakti
Ēģipte dēvēta gan par civilizācijas šūpuli, reliģiju zemi, Āfrikas vārtiem, gan arī Nīlas dāvanu.
Vairāk nekā 50 gadu simteņus šī zeme ir piedzīvojusi kultūru un civilizāciju attīstību caur dažādiem – faraonu, kristiešu, islāma – periodiem.
Kopš senseniem laikiem, vēl pirms Kristus dzimšanas šī neparastā zeme ir vilinājusi ceļotājus ar piramīdām, sfinksu, seno Luksoru un Nīlu.
Ēģiptei ir visgarākā pierakstītā vēsture no visām pasaulē zināmajām valstīm.

Nacionālie ēdieni
Tradicionālie ēdieni: foul (ēdiens no pupiņām)
humus (cālis)
hamam mahshi (pildīts balodis)
koshari (šo ēdienu veido ar sīpolu un tomātu mērci pasniegti dažādu veidu makaroni, rīsi, lēcas)
tahina (no sezama sēkliņām gatavota biezeņveida mērce ar citronu)
babaganoush ceptu baklažānu biezenis ar sezama mērci)
kofta (jēra vai liellopa gaļas kotletes)
kebabi (no jēra, liellopa, vistas gaļas)
lielā cieņā ir zivju un jūras produktu ēdieni

Atlants