Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.10.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 1.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 2.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 3.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 4.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 5.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 6.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 7.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 8.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 9.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 10.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 11.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 12.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 13.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 14.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 15.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 16.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 17.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 18.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 19.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 20.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 21.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 22.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 23.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 24.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 25.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 26.
  • Referāts 'Siens kā proteīna avots zirga ēdienkartē', 27.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  PROTEĪNA BAGĀTAS LOPBARĪBAS RAŽOŠANA    5
1.1.  Proteīna bagātu zālāju zelmeņu ierīkošana    5
1.2.  Proteīna satura paaugstināšanas un saglabāšanas iespējas    7
1.2.1.  Siena sagatavošana    10
1.2.2.  Tehniskās prasības    10
1.2.3.  Siena aktīvā vēdināšana    10
1.2.4.  Siena žāvēšanā iespējamie zudumi un tā glabāšana    11
1.3.  Optimāli zālāju zelmeņi zirgu audzēšanā un ēdināšanā    12
2.  PROTEĪNA AVOTI LOPBARĪBĀ    13
2.1.  Siens    13
2.1.1.  Lucernas siens    13
2.1.2.  Tauriņziežu siens    14
2.1.3.  Zāles siens    14
2.2.  Siena kvalitāte    15
2.2.1.  Nekvalitatīva siena sekas    15
2.2.2.  Siena sastāvdaļu nozīmīgums    16
2.2.3.  Siena izēdināšanas nepieciešamība    17
3.  PROTEĪNS UN TĀ NOZĪME    19
3.1.  Sastāvdaļas un proteīna būtība    19
3.1.1.  Aminoskābes    19
3.1.2.  Proteīna funkcijas un prasības    19
3.1.3.  Proteīnu kvalitāte un to kaloriju proporcija    20
3.1.4.  Proteīna pārpalikums un deficīts    20
3.1.5.  Proteīna avoti zirgu ēdināšanā    21
3.2.  Barības vielu ietekme uz zirgu    22
  SECINĀJUMI    25
  LITERATŪRA    26
Darba fragmentsAizvērt

Miljonu gadu laikā zirga organisms ir pielāgojies dabīgajai dzīves telpai. Daba nodrošina zirgu ar visām nepieciešamajām barības sastāvdaļām, šīs sastāvdaļas ir pamatā veselīgai zirgu barībai.
Šajā darbā tiks atspoguļota tēma par siena nozīmīgumu kā barības līdzekļiem, kas tiek izēdināti zirgiem. Kā pamatbarība tika ņemts siens, taču, lai iegūtu plašāku skatījumu īsumā tiks apskatīts proteīns.
Kā jau zināms, ka liels proteīna saturs ir tauriņziežos. Kā izteiktu piemēru varu minēt lucernu, kas raksturojas ar lielu zaļmasu, tādā veidā iegūstot kvalitatīvu un kvantitatīvu barību.
Mana kursa darba uzdevumi:
1.iepazīt proteīna nozīmīgumu;
2.izpētīt, kādos rupjos barības līdzekļos proteīns atrodas;
3.izpētīt, kā proteīna satura izmaiņas ietekmē zirgu un tā darba spējas.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants