Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Evolūcija un ģenētika', 1.
  • Konspekts 'Evolūcija un ģenētika', 2.
  • Konspekts 'Evolūcija un ģenētika', 3.
  • Konspekts 'Evolūcija un ģenētika', 4.
Darba fragmentsAizvērt

8. Kasi r ģenētiski modificētā pārtika? Uzraksti un raksturo ģenētiskās modificēšanas priekšrocības un trūkumus!(7p.)
Ģenētiski modificēta pārtika ir pārtika, kas ražota no organismiem, kuriem ir veiktas izmaiņas to DNS, izmantojot gēnu inženierijas metodes.
Priekšrocības - Ģenētiski modificētas pārtikas ieviešana spētu atrisināt daudz globālu un vietējo tirgu problēmas, piemēram, tā būtu atslēga migrantu un bēgļu plūsmu samazināšanai. Bēgļi bēg no savas valsts nesakārtotības dēļ, kara dēļ, bada un bezdarba dēļ. Ģenētiski modificētas pārtika ir ilgtspējīga, neprasa īpašus zemes apstākļus un to neietekmē krasas klimata maiņas.
Priekšrocība ģenētiski modificētajai pārtikai ir tik svarīgo uzturvielas nodrošināšana, kas paaugstinātu kopējo veselības līmeni un samazinātu cilvēku izdevumus par veselības industrijas pakalpojumiem.
Daudzi cilvēki spētu uzturā lietot to, ko iepriekš nav varējuši, alerģiju vai slimību dēļ.
Trūkumi - Pašreiz, nav neviena pētījuma, kas pierādītu, ka šāda pārtika negatīvi ietekmē cilvēkus. Kā arī, laika trūkuma dēļ, neviens nav noskaidrojis vai patiesi ir jūtama atšķirība lietojot uzturā ekoloģiski tīru pārtiku un ģenētiski modificētu .

Autora komentārsAtvērt
Atlants