Vērtējums:
Publicēts: 20.06.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Veselīgs uzturs asinsdonoram', 1.
  • Konspekts 'Veselīgs uzturs asinsdonoram', 2.
  • Konspekts 'Veselīgs uzturs asinsdonoram', 3.
  • Konspekts 'Veselīgs uzturs asinsdonoram', 4.
  • Konspekts 'Veselīgs uzturs asinsdonoram', 5.
  • Konspekts 'Veselīgs uzturs asinsdonoram', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Visiem cilvēkiem, neatkarīgi no vecuma, dzimuma, svara, auguma, nodarbošanās , kas ir asinsdonori, jāizmaina uztura normas, kuras ir norādītas teoretiskā daļā.
2. Asins atdoto daudzumu komponsē uzturvielas, kas ļauj secināt, ka uzturvielas(īpaši olbaltumvielas, Fe, C vitamīns) īpaši svarīgas asins veidošanā.
3. Jāsaglabā ogļhidrātu daudzums, lai nodrošinātu enerģiju.
Ieteikumi
1. Asinsdonoriem vēlams izdzert 1,5-2 litri ūdens dienā, lai atjaunotu normālu asins daudzumu.
2. Pēc asins nodošanas vajdzīgi ēdieni, kuros ir Fe – austeres, graudi, plūmju sula, varītās pupas, cepti kartupeļi ar liellopu gaļu.
3. Fe uzsūkšanu organismā veicinās C vitamīns, tāpēc, ēdot ēdienus, kas satur Fe un C vitamīnu, organismā strauji palielināsies Fe daudzums.
4. Daži ēdieni kavē Fe uzsūkšanos, tāpēc no tiem pēc asins nodošanas būtu jāatsakās. Šadi ēdieni ir, piemēram, zemenes, limonāda, tēja, spināti un rabarberi.

Autora komentārsAtvērt
Atlants