Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Gremošanas orgānu slimības un to profilakse', 1.
  • Referāts 'Gremošanas orgānu slimības un to profilakse', 2.
  • Referāts 'Gremošanas orgānu slimības un to profilakse', 3.
  • Referāts 'Gremošanas orgānu slimības un to profilakse', 4.
  • Referāts 'Gremošanas orgānu slimības un to profilakse', 5.
  • Referāts 'Gremošanas orgānu slimības un to profilakse', 6.
  • Referāts 'Gremošanas orgānu slimības un to profilakse', 7.
  • Referāts 'Gremošanas orgānu slimības un to profilakse', 8.
  • Referāts 'Gremošanas orgānu slimības un to profilakse', 9.
Darba fragmentsAizvērt

Mums visiem ir jārūpējas par savu veselību, jāsargā mūsu organisms no dažādām slimībām. Bet tas viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no mums, no mūsu savlaicīgās rīcības, no pareizas attieksmes pret sevi un savu organismu. Šajā referātā aplūkosim slimības, kas saistītas ar gremošanas sistēmu un par to profilaksi. Nedrīkst būt vieglprātīgiem. Visu laiku ir jāatceras par sava organisma funkcionēšanas īpatnībām. Nesaudzīga izturēšanās pret savu organismu var izraisīt ļoti smagas sekas.

Gremošanas orgānu slimības un to profilakse

Gremošanas sistēmu, tāpat kā pārējās orgānu sistēmas, apdraud dažādas slimības. Lai no tām izsargātos, jāievēro vairāki noteikumi.
Pirmkārt, produktiem, ko lietojam uzturā, jābūt svaigiem. Ja tie ir uzglabāti siltumā un sākuši bojāties, kopā ar šādu uzturu mūsu gremošanas sistēmā nonāk dažādas baktērijas, kas var izraisīt vēdera sāpes un caureju. Produktus uzglabājot, jāievēro, ka svaigas olas nedrīkst glabāt blakus citiem produktiem, piemēram, biezpienam. Uz olu čaumalām var būt baktērijas, ko sauc par salmonellām. Tās izraisa slimību salmonelozi, kurai raksturīga caureja un paaugstināta ķermeņa temperatūra.
Nekad nedrīkst turēt etiķa esenci vai citas kodīgas vielas kopā ar ikdienā lietojamiem pārtikas produktiem. Ja aiz pārskatīšanās šādu šķīdumu iedzer, var iegūt smagu barības vada apdegumu.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants