Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.05.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 1.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 2.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 3.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 4.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 5.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 6.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 7.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 8.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 9.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 10.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 11.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 12.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 13.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 14.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 15.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 16.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 17.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 18.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 19.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 20.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 21.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 22.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 23.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 24.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 25.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 26.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 27.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 28.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 29.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 30.
  • Biznesa plāns 'Viesnīcas "Bulciņas, kūciņas un gultiņas" finanšu rādītāju analīze', 31.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Izmaksu Budžeta sastādīšana    6
1.1.  Izmaksu un ieņēmumu budžeta sastādīšana tekošajam gadam    6
1.2.  Līdzsvarota ražošanas iznākuma aprēķins    12
1.3.  Izmaksu un ieņēmumu budžeta sastādīšana nākamajam finanšu gadam    13
2.  VIESNĪCAS CENAS KALKULĀCIJA    16
2.1.  Peļņas sliekšņa cena vienai nakšņošanai gadā    16
2.2.  Saimnieciskās darbības gala rezultāta aprēķins    16
3.  PEĻŅAS PROGNOZE    17
4.  NOSLOGOJUMA UN CITU RĀDĪTĀJU APRĒĶINS    20
5.  OPTIMĀLĀ UZCENOJUMA APRĒĶINS RESTORĀNAM    21
5.1.  Peļņas un zaudējumu aprēķins    21
5.2.  Apgrozījums pa nodaļām    22
5.3.  Konditorijas nemainīgo izmaksu aprēķins    23
5.4.  Faktiskā un nepieciešamā izmaksu seguma noteikšana un salīdzināšana    23
5.5.  Minimālā apgrozījuma aprēķināšana    25
5.6.  Cenu politikas kontrole    25
5.7.  Jauna cenu noteikšana ēdieniem    26
  SECINĀJUMI    28
  PRIEKŠLIKUMI    28
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
• Vislielākie uzņēmuma ikmēneša un gada izdevumiem ir darbinieku darba algas.
• Uzņēmums ir orientēts uz peļņas gūšanu un cenrādī cena ir augstāka par BEP cenu, kas uzņēmumam nozīmē ilgtspējīgu nākotni.
• Viesnīcai „Bulciņas, Kūciņas un Gultiņas” pēc veiktajiem aprēķiniem veidojas uzkrājums.
• Minimālais apgrozījums, lai nosegtu visas konditorijas izmaksas ir 517411 € ir mazāks nekā pašreizējais apgrozījums pēc pārdošanas cenām 542654 €.
• Konditorijas, kafijas un tējas, kā arī saldējuma pārdošanas cenas nav pietiekami aukstas, jo tās pārsniedz nepieciešamo produktu izmaksu kvotu-42 %.
• Pēc iegūtajiem aprēķinu datiem gan restorāns, gan viesnīca strādā ar peļņu.
PRIEKŠLIKUMI

• Uzņēmumā ir jāpalielina konditorijas izstrādājumu cenas, lai uzņēmums būtu ilgtspējīgs.
• Uzņēmumam pēc aprēķinātajiem datiem nakšņošanas daudzums ir apmierinošs, kā arī cena par numuriņu ir izvēlēta pareiza, bet jāpalielina citi viesnīcas ieņēmumi.
• Konditorijai būtu jāizvērtē ēdienu pienesumu peļņas gūšanā, lai uzņēmuma konditorijas daļa spētu strādāt ar lielāku peļņu. Kā arī būtu ieteicams palielināt ēdinu pārdošanas cenas.  

Autora komentārsAtvērt
Atlants