Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 1.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 2.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 3.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 4.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 5.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 6.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 7.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 8.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 9.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 10.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 11.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 12.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 13.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 14.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 15.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 16.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 17.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 18.
  • Referāts 'Viesnīcas un restorāni', 19.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Vispārīgs nozares apraksts    4
2.  Konkurenti    6
3.  Nozares ekonomiskie rādītāji    11
4.  SVID analīze    14
4.1.  Pozitīvi ietekmējošie faktori    15
4.2.  Investīcijas    17
5.  Literatūras saraksts    19
Darba fragmentsAizvērt

Mana darba mērķis bija tuvāk iepazīties ar viesnīcu un restorānu nozari un sīkāk to izpētīt, apmeklējot bibliotēkas un iegūstot informāciju no attiecīgajām grāmatām, periodikas izdevumiem,laikrakstiem un žurnāliem, kā arī aplūkojot dažādas mājaslapas internetā.
Es izvēlējos viesnīcu un restorānu nozari tādēļ, ka, manuprāt, tā ir viena no interesantākajām uzņēmējdarbības sfērām un ietver sevī daudz neizmantotu idēju un iespēju, kā arī nepiepildītu patērētāju vēlmju. Liela daļa jauniešu un arī citu paaudžu cilvēku savu brīvo laiku mēdz pavadīt dzerot tēju vai ieturot maltītes ārpus mājām, tādēļ arī biznesa plānu esmu izvēlējusies rakstīt par tējnīcu un uzskatu par nepieciešamu tuvāk iepazīties ar dažādiem šīs nozares rādītājiem, lai mans uzņēmums spētu veiksmīgi konkurēt ar citiem uzņēmumiem šajā nozarē un gūt peļņu. Bieži apmeklējot dažādas ēstuves un kafejnīcas, kā arī vasarā pāris mēnešus strādājot par oficianti esmu iepazinusi sabiedriskās ēdināšanas aizkulises, to trūkumus un priekšrocības un sapratusi, ka ļoti maz ir tādu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu, kas pilnībā atbilst klienta vēlmēm un prasībām, un tādēļ vēlos izveidot priekšzīmīgu un veiksmīgu uzņēmumu, kas atbilstu ne tikai manām, bet arī citu studentu priekšstatiem par ideālu atpūtas un draugu satikšanas vietu brīvajā laikā, kā arī spētu piesaistīt vairāk ārvalstu klientu.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants