Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas saturošie produkti un to nozīme uzturā', 1.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas saturošie produkti un to nozīme uzturā', 2.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas saturošie produkti un to nozīme uzturā', 3.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas saturošie produkti un to nozīme uzturā', 4.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas saturošie produkti un to nozīme uzturā', 5.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas saturošie produkti un to nozīme uzturā', 6.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas saturošie produkti un to nozīme uzturā', 7.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas saturošie produkti un to nozīme uzturā', 8.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas saturošie produkti un to nozīme uzturā', 9.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas saturošie produkti un to nozīme uzturā', 10.
Darba fragmentsAizvērt

No olbaltumvielu daudzuma atkarīga dzelzs, cinka un vara uzsūkšanās.
Paildzina cilvēka skaistumu un jaunību – tas notiek pateicoties olbaltumvielu kolagēna un elastīna sintēzei.
Kolagēns un elastīns neļauj ādai atūdeņoties, līdz ar to arī neļauj mums ātri novecot – tiek palēnināts krunciņu veidošanās process.

Piesaista grūti šķīstošus savienojumus, piemēram, urīnskābi un holesterīnu; palīdz tiem izšķīst un novērst izgulsnēšanos.
To regulāra pārmērīga uzņemšana var veicināt nieru kamoliņos hiperfiltrāciju, kas ar laiku var radīt hipertensiju un nefrosklerozi.
Lietojot pārmērīgi daudz olbaltumvielas, organismā palielināsies arī starpproduktu – ketonvielu daudzums. (var veicināt pārmērīgu urīnskābes izdalīšanos, var veidoties nierakmeņi un arī podagra.)

Autora komentārsAtvērt
Atlants