Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 1.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 2.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 3.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 4.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 5.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 6.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 7.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 8.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 9.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 10.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 11.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 12.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 13.
  • Prezentācija 'Olbaltumvielas', 14.
Darba fragmentsAizvērt

Saliktas olbaltumvielas
Aminoskābes + kāda cita viela, piemēram, ogļhidrāti, lipīdi vai skābe.

Olbaltumvielas struktūru ietekmē
Augstas temperatūras
pH izmaiņa
Ultravioletais starojums
Rentgenstarojums

Nozīmīgākie olbaltumvielu avoti uzturā:
Sojas milti 34%
Siers 30%
Pupas 20%
Zirņi 20%
Gaļa 14—20%
Zivis 12—16%
Olas 11%
Maize 5—10%
Piens 3%
Kartupeļi 2%

Atlants