Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Ciete', 1.
  • Referāts 'Ciete', 2.
  • Referāts 'Ciete', 3.
  • Referāts 'Ciete', 4.
  • Referāts 'Ciete', 5.
  • Referāts 'Ciete', 6.
  • Referāts 'Ciete', 7.
  • Referāts 'Ciete', 8.
  • Referāts 'Ciete', 9.
  • Referāts 'Ciete', 10.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Molekulu uzbūve    4
  Fizikālā īpašības    4
  Cietes veidošanās dabā    4
  Kartupeļu cietes iegūšana    4
  Cietes sastāvs un struktūra    5
  Cietes ķīmiskās īpašības    5
  Cietes izmantošana    6
  Modificētās cietes    7
  Ciete, kas iegūta no ģenētiski modificētām izejvielām    8
  Graudu cietes izmaiņas temperatūrai paaugstinoties    9
  Izmatotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Zinātnieki ir pierādījuši, ka cietes molekulformula ir (C6H10O5)n un ka polimerizācijas pakāpe n sasniedz vairākus tūkstošus. No tā var secināt, ka ciete ir dabisks polimērs, jo tās molekula sastāv no daudziem C6H10O5 elementārposmiem.

1.Fizikālās īpašības

Ciete ir balts, sīkgraudains pulveris, kas aukstā ūdenī nešķīst. Karstā ūdenī ciete uzbriest un veidojas klīsteris. Klīsteri pēc atdzesēšanas var izmantot par līmi.

Atlants