Vērtējums:
Publicēts: 27.06.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
  • Konspekts 'Konspekts par pārtikas produktu uzturvērtības noteikšanu', 1.
  • Konspekts 'Konspekts par pārtikas produktu uzturvērtības noteikšanu', 2.
  • Konspekts 'Konspekts par pārtikas produktu uzturvērtības noteikšanu', 3.
  • Konspekts 'Konspekts par pārtikas produktu uzturvērtības noteikšanu', 4.
  • Konspekts 'Konspekts par pārtikas produktu uzturvērtības noteikšanu', 5.
  • Konspekts 'Konspekts par pārtikas produktu uzturvērtības noteikšanu', 6.
Darba fragmentsAizvērt

• Cukuru summārās noteikšanas metodes.
o Īpaša nozīme reducimetriskajām merodēm, kurās tiek izmantota dažādu cukuru reducējošā iedarbība ar smagu metālu (vara) sāļu šķīdumiem.
o Glik.un frukt.pusacetālu formā.
• Tieši reducējošo cukuru reducimetriska noteikšana pirms inversijas ar Lufa- Šorla metodi:
o Cukuri, cukuru prod.,cukura šķīdumi, cukuru saturoši pp., augļu sulas, augļu sulu dzērieni, dārzeņu produkti, vīni.
o Galvenie reduecējošie monosaharīdi – glik un frukt. Disahar.-laktoze un maltoze.
• Kopējā reduc.cukuru reducimetr.noteikšana pēc inversijas
o Saharoze – visbiežāk sastopamais cukurs pp.
o Saharoze nav reducētāja.
o Saharozes inversijā no tās rodas glik un frukt.(invertcukurs)

Autora komentārsAtvērt
Atlants