Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Djuāra trauks', 1.
Darba fragmentsAizvērt

Pielietojums.
Djuāra trauku izmanto, lai uzturētu tā saturu augstākā vai zemākā temperatūrā nekā apkārtējās vides temperatūra. Pārtikas rūpniecībā un ikdienā to izmanto, lai uzturētu ēdienu vai dzērienu siltu vai aukstu (termoss). Parasts mājas Djuāra trauks uztur šķidrumu vēsu 24 stundas, bet siltu – ~8 stundas.
Laboratorijās un ražošanā Djuāra trauku izmanto, lai uzglabātu šķidrumus, kuri kļūst gāzveidīgi zemākā temperatūrā, piemēram, slāpekli un skābekli.
Kodolmagnētiskajā rezonansē un magnētiskajā rezonansē izmanto dubultos Djuāra traukus. Šiem flakoniem ir divas vakuuma sekcijas. Flakoni satur hēlija šķidrumu flakona iekšpusē un slāpekļa šķidrumu ārējā flakonā; tiem pa vidu ir vakuuma sekcija.

Atlants