Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.08.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Eiropas valstu ekonomika', 1.
  • Referāts 'Eiropas valstu ekonomika', 2.
  • Referāts 'Eiropas valstu ekonomika', 3.
  • Referāts 'Eiropas valstu ekonomika', 4.
  • Referāts 'Eiropas valstu ekonomika', 5.
  • Referāts 'Eiropas valstu ekonomika', 6.
  • Referāts 'Eiropas valstu ekonomika', 7.
  • Referāts 'Eiropas valstu ekonomika', 8.
  • Referāts 'Eiropas valstu ekonomika', 9.
  • Referāts 'Eiropas valstu ekonomika', 10.
  • Referāts 'Eiropas valstu ekonomika', 11.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Raksturojums ES un Šengenas līgums    3
2.  Vācijas alus rūpniecība    4
3.  Francijas vīni    5
4.  Lielbritānijas finansu sektors    6
5.  Itālijas starptautiskā tirdzniecība    7
6.  Lihtenšteinas ekonomika    8
7.  Naftas ieguve Ziemeļeiropā    9
8.  Tūrisms Dienvideiropā    10
9.  Čehijas ekonomika sociālisma laikā un mūsdienās    11
Darba fragmentsAizvērt

2.Vācijas alus rūpniecība.
Alus nozare Vācijā ir nopietns un ienesīgs bizness. Šajā ziņā vācieši ir ļoti akurāti, par ko liecina nacionālais alus kodekss, kurā iekļauti noteikumi par alū izmantojamajām sastāvdaļām – labību, iesalu, ūdeni un raugu. Turklāt vācieši ir patiesi alus baudītāji un katru gadu 23. aprīlī svin Nacionālo alus dienu.
Vācija ir viena no pasaules lielākajām alus ražotājām, aizņemot apmēram 10% no visas pasaules tirgus. Valstī darbojas apmēram 1200 alus darītavas, kas ražo apmēram 5500 dažādas alus šķirnes. Šī informācija jums noteikti liek ilgoties pēc laba alus, tāpēc beidzot pienācis laiks uzzināt par labākajiem vāciešu brūvējumiem.
Altbier
Viena no izplatītākajām alus šķirnēm Vācijā ir Altbier. “Alt”, tulkojot no vācu valodas, nozīmē – vecs. Alus ir cēlies no Diseldorfas apkārtnes, tas ir gaišs un ar rūgtenu pēcgaršu. Kopumā sakot, šis ir ļoti pilnīgs alus – ne pārāk daudz iesala saturošs, ar sausu garšu un viegli rūgtens. Parasti šis alus ir bronzas krāsā. Rekomendējam Diebels marku, kas ir populārākais Altbier Vācijā. Pasniegt ar: alus ir visai barojošs, tāpēc tas lieliski der kopā ar gaļu un sieru. Iesakām stipros sierus, steiku, medījumu vai grilētu zivi.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants