Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.09.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Svētku dienas', 1.
  • Prezentācija 'Svētku dienas', 2.
  • Prezentācija 'Svētku dienas', 3.
  • Prezentācija 'Svētku dienas', 4.
  • Prezentācija 'Svētku dienas', 5.
  • Prezentācija 'Svētku dienas', 6.
  • Prezentācija 'Svētku dienas', 7.
  • Prezentācija 'Svētku dienas', 8.
Darba fragmentsAizvērt

Ko ēd Jāņos?
Iecienīts ēdiens bija zivis. Tieši pirms Jāņiem zēni gāja uz upi zvejot, saimnieces cepa plāceņus un raušus. Toties saimnieces pienākums ir rūpēties, lai netrūktu jāņusiera. Siers ir raksturīgākais ēdiens šajos svētkos. Pušķotajos galdos nedrīkst trūkt pīrāgu, siera un alus.

Ķimeņu sieru;
Speķa pīrāgus;
Biezpiena maizītes;
Jāņu siers;
Maizes alus;
Ceptas cūkas ribiņas.

Lieldienas!
Kāpēc svin Lieldienas?
Lieldienas ir svarīgi kristiešu svētki, kuros tiek svinēta Jēzus Kristus augšāmcelšanās.
Lieldienas ievada Klusā nedēļa ar Pūpolsvētdienu, Zaļo ceturtdienu, Lielo piektdienu un Kluso sestdienu.
Ko dara Lieldienu rītā?
Sitās ar olām;
Šūpojas augsti;
Spēlē spēli : Olu ripināšana;
Krāso olas (ja nav vakarā bijušas nokrāsotas).


Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants