Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Paraugs 'Skābes koncentrācijas procentos noteikšana svaigi spiestā apelsīnu sulā', 1.
  • Paraugs 'Skābes koncentrācijas procentos noteikšana svaigi spiestā apelsīnu sulā', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi: Dotā apelsīna sula satur 0,72833 % skābes.
Ieteikumi: Manuprāt, tad kad ir izspiesta apelsīnu sula, tā ir jānofiltrē, lai varētu vieglāk un arī ātrāk ar to uzpildīt mora pipeti, jo savādāk apelsīna gabaliņi aizsit ciet mora pipeti. Titrēšana ir jāveic pēc iespējas lēnāk it īpaši zem beigām, jo ir viegli pārtitrēt un tad arī rezultāti būs nepatiesi.

Autora komentārsAtvērt
Atlants