Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Tauku saturs pārtikas produktos un nozīme organismā', 1.
  • Prezentācija 'Tauku saturs pārtikas produktos un nozīme organismā', 2.
  • Prezentācija 'Tauku saturs pārtikas produktos un nozīme organismā', 3.
  • Prezentācija 'Tauku saturs pārtikas produktos un nozīme organismā', 4.
  • Prezentācija 'Tauku saturs pārtikas produktos un nozīme organismā', 5.
  • Prezentācija 'Tauku saturs pārtikas produktos un nozīme organismā', 6.
  • Prezentācija 'Tauku saturs pārtikas produktos un nozīme organismā', 7.
  • Prezentācija 'Tauku saturs pārtikas produktos un nozīme organismā', 8.
  • Prezentācija 'Tauku saturs pārtikas produktos un nozīme organismā', 9.
  • Prezentācija 'Tauku saturs pārtikas produktos un nozīme organismā', 10.
Darba fragmentsAizvērt

Tauku iedalījums
Monopiesātinātie tauki
Mononepiesātinātie tauki organismam nepieciešami enerģijas nodrošināšanai, tie palielina šūnu jutību pret insulīnu, uzlabo tauku vielmaiņu, taukos šķīstošo vitamīnu uzsūkšanu, kā arī kavē aterosklerozes risku. Izcils mononepiesātināto tauku avots ir olīveļļa un rapšu eļļa. Šāda tipa augu eļļas būs lielisks papildinājums dažāda veida lapu, kāpostu, burkānu, topinambūru, balto redīsu, u.c.

Tauku sastāvs
Tauku sastāvā ietilpst apmēram 200 dažādas taukskābes, bet biežāk sastopamās ir piesātinātās taukskābes:
stearīnskābe C17H35COOH.
palmitīnskābe C15H31COOH;
un nepiesātinātā taukskābe - oleīnskābe C17H33COOH.

Autora komentārsAtvērt
Atlants