Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
  • Referāts 'Gurķu audzēšana piemājas siltumnīcā', 1.
  • Referāts 'Gurķu audzēšana piemājas siltumnīcā', 2.
  • Referāts 'Gurķu audzēšana piemājas siltumnīcā', 3.
  • Referāts 'Gurķu audzēšana piemājas siltumnīcā', 4.
  • Referāts 'Gurķu audzēšana piemājas siltumnīcā', 5.
  • Referāts 'Gurķu audzēšana piemājas siltumnīcā', 6.
  • Referāts 'Gurķu audzēšana piemājas siltumnīcā', 7.
  • Referāts 'Gurķu audzēšana piemājas siltumnīcā', 8.
  • Referāts 'Gurķu audzēšana piemājas siltumnīcā', 9.
  • Referāts 'Gurķu audzēšana piemājas siltumnīcā', 10.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS   
1.  GURĶU BIOLOĢIJA   
2.  UZTURVĒRTĪBA UN IZMANTOŠANA   
3.  GURĶU ŠĶIRNES   
4.  DĒSTU AUDZĒŠANA   
5.  GURĶU KOPŠANA UN VEIDOŠANA   
6.  RAŽAS NOVĀKŠANA   
Darba fragmentsAizvērt

6. RAŽAS NOVĀKŠANA
Gurķi sāk ražot pēc mēneša pusotra pēc iestādīšanas. Gurķus vāc tā sauktajā tehniskajā gatavībā, kad sēklas vēl nav pilnībā izveidojušās. Gurķus iesaka vākt 3 reizes nedēļā un biežāk. Mēs savā piemājas siltumnīcā gurķus vācām katru otro dienu, kad tie sāka masveidā ražot. Vācot gurķus regulāri tie nepāraug un ir kvalitatīvi. Pārauguši gurķi zaudē savu vērtību, labo garšu un kavē nākamo gurķu veidošanos.
Vislabāk gurķus vākt no rīta, ko arī centāmies ievērot. Vācot gurķu, svarīgi nesabojāt pašu augus un tos pēc iespējas mazāk kustināt. Siltumnīcā pie augļa atstāj līdz 1 cm garu kātiņu. Nolasa arī kroplos un bojātos gurķus, lai tie augam neatņem spēku, kas vajadzīgs, lai veidotos laba raža. Gurķi ražoja no jūnija līdz oktobrim un raža bija apm. 22-24 kg no m2
Pēc novākšanas gurķus var vēl dažas dienas uzglabāt vēsā vietā 12-13°C, tomēr vislabāk tos ēst svaigā veidā un konservēt drīz pēc novākšanas. Savītuši un pēc tam ūdenī atsvaidzināti gurķi vairs nav tik garšīgi.

Autora komentārsAtvērt
Atlants