Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Eseja 'Slāvu kultūru reģiona būtiskās iezīmes', 1.
Darba fragmentsAizvērt

Krievu nacionālā virtuve izveidojusies dažādu dabas, sociālo, ekonomisko un vēsturisko faktoru ietekmē. Galvenā krievu virtuves īpatnība ir produktu bagātība un dažādība, kurus izmanto ēdienu gatavošanā. Borščs un pelmeņi ir slavenākie krievu ēdieni. Vēl ir pankūkas jeb bliņas, putras, dažādi pagatavotas zivis, krupeņiks – griķu biezputra, zapekanka – sacepums. Saldajā krievu virtuve piedāvā ķīseli, vareņikus, pīrādziņus. No uzdzertajiem vispazīstamākā neapšaubāmi ir minama vodka. Tad vēl ir alus, kvass, medovuha (medus dzēriens).…

Autora komentārsAtvērt
Atlants