Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.07.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Organisko vielu klasifikācijas lapas', 1.
  • Konspekts 'Organisko vielu klasifikācijas lapas', 2.
  • Konspekts 'Organisko vielu klasifikācijas lapas', 3.
Darba fragmentsAizvērt

Ūdenī šķīstošie
B1 (rupjmaize, rieksti, šķiņķis) – musk. paralīze
B2 (zivis, raugs, aknas) – ādas, mēles iekais.
B3 (piena pr., gaļa) – zarnu darb. Trauc, nervozit
B6 (aknas, raugs, pupas) - mazasinība
B9 (spināti, raugs, nieres) – mazasinība, kuņģa darb.tr.
B12 (aknas, olas, zivis) - mazasinība
PP (rieksti, pupas, raugs) – apetītes zudums
C (tomāti, dzērvenes) - cings
Pārtikas piedevas Vitamīni - olbaltumvielas
Antioksidanti E 300 – 390;
Smaržvielas E 600 – 699;
Emulgatori E 500 – 599;
Konservanti E 200 – 299;
Krāsvielas E 100 – 182;
Stabilizatori E 400 - 499…

Autora komentārsAtvērt
Atlants