Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.09.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēma HACCP', 1.
  • Konspekts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēma HACCP', 2.
  • Konspekts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēma HACCP', 3.
  • Konspekts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēma HACCP', 4.
  • Konspekts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēma HACCP', 5.
  • Konspekts 'Pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēma HACCP', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Eiropas Parlamenta un Padomes 2004. gada 29. aprīļa Regulas (EK) Nr. 852/2004 „Par pārtikas higiēnu” 5. pantā un pārtikas apriti reglamentējošos Latvijas likumdošanas aktos ir sniegti HACCP pamatprincipi. [1]
Starptautiskas pārtikas organizācijas HACCP sistēmu ir akceptējušas kā visefektīvāko līdzekli pārtikas izraisīto saslimstību kontrolei. Pasaules Veselības organizācija (World Health Organization) kodeksā ir skaidri noteikts, ka šī sistēma ir jāizvēlas, lai nodrošinātu pasaulē pārtikas drošību. Arī Austrālija, Tuvo Austrumu un arī citas valstis ievieš HACCP principus savā likumdošanā. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants