Vērtējums:
Publicēts: 01.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Darba vides risku novērtēšana konditora profesijai', 1.
  • Konspekts 'Darba vides risku novērtēšana konditora profesijai', 2.
  • Konspekts 'Darba vides risku novērtēšana konditora profesijai', 3.
  • Konspekts 'Darba vides risku novērtēšana konditora profesijai', 4.
Darba fragmentsAizvērt

Gatavojoties darba vides risku vērtēšanai, vajadzētu iepriekš sagatavot pieņemto standartu datus par dažādiem darba vides riska faktoriem, lai tos varētu salīdzināt ar darba vides mērījumu gala rezultātiem, piemēram, jābūt lietas kursā, ka maksimālais pieļaujamais ražošanas trokšņa līmenis ir 87 dB(A) un gaisa kustības ātruma norma 0,05–0,15 m/s.
Konditora profesijas darba vides risku novērtēšanā būtu izmantojamas tādas metodes kā aptaujas anketas, pārrunas, proznozes par riska faktoriem un to parametru izmaiņām. Kvantitatīvās metodes materiālam varētu izmantot arī uzņēmuma datus par darbinieku saslimstībām (arodslimību u.c. ar darbu saistīto slimību), kā arī gūtajām traumām darba vietā pēdējo 3-5 gadu laikā.

3. Izvēlētās darba vietas darba vides riska faktoru novērtēšana pielietojot izvēlēto metodiku un ņemot vērā visus faktorus, kuri ietekmē darbinieka drošību un veselību.

Konditorejas darba vietas darba vides riska faktoru novērtēšana:
• Neatbilstošs apgaismojums:
Patreiz apgaismojums tiek nodrošināts tikai ar griestu lampām, kas nepietiekami apgaismo virsmas darba virsmas augstumā.
• Paaugstināta darba temperatūra un samazināts gaisa kustības ātrums:
Attīstot ražošanas jaudu, konditorejā nesen tika uzstādīta vēl viena cepeškrāsns, kuras izdalītais siltums cepšanas procesa gaitā nesaskan ar ventilācijas sākotnējo plānojumu, kurš ir paredzēts tikai vienas krāsns jaudai.
• Putekļi:
Darba procesā neizbēgami rodas miltu putekļi.

Autora komentārsAtvērt
Atlants