Vērtējums:
Publicēts: 18.06.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Mikroorganismi graudos', 1.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi graudos', 2.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi graudos', 3.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi graudos', 4.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi graudos', 5.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi graudos', 6.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi graudos', 7.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi graudos', 8.
Darba fragmentsAizvērt

MIKROORGANISMU IEROSINĀTĀS GRAUDU SLIMĪBAS
Mikroflora var ierosināt cilvēka saslimšanu, arī graudu
Ascomycetes ierosina slimību – melnos graudus
1-2% melno graudu piejaukums, izraisa cilvēkam un dzīvniekam smagu slimību –ergotismu
basidiomycete ierosina slimību- Melnplauku
Melnplauka inficē graudus dīgšanas laikā
Ja graudi bija inficēti ar cieto melnplauku , tad veidojas maisiņi piepildīti ar sēnes sporām
Ja saslapināt sporas veidojas nepatīkama smaka pēc zivīm
Ja no Melnplauku graudiem iegūst miltus, tiem piemīt nepatīkama smaka un garša ( no šādiem miltiem izcepta maize var izraisīt gremošanas traucējumus)
Fusarium ierosina slimību- Fuzarioze
Ar Fuzariozi izveidojas čaugani viegi un nedīgstoši graudi
Šādu graudu milti var saturē indīgas vielas un vēlāk izcepta maize saindē cilvēku

Autora komentārsAtvērt
Atlants