Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Aitkopība', 1.
  • Referāts 'Aitkopība', 2.
  • Referāts 'Aitkopība', 3.
  • Referāts 'Aitkopība', 4.
  • Referāts 'Aitkopība', 5.
  • Referāts 'Aitkopība', 6.
  • Referāts 'Aitkopība', 7.
  • Referāts 'Aitkopība', 8.
  • Referāts 'Aitkopība', 9.
  • Referāts 'Aitkopība', 10.
  • Referāts 'Aitkopība', 11.
  • Referāts 'Aitkopība', 12.
  • Referāts 'Aitkopība', 13.
  • Referāts 'Aitkopība', 14.
  • Referāts 'Aitkopība', 15.
  • Referāts 'Aitkopība', 16.
  • Referāts 'Aitkopība', 17.
  • Referāts 'Aitkopība', 18.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Aitkopības produkcija    4
2.  Aitu šķirnes    6
3.  Aitu ēdināšana un turēšana    8
4.  Aitkopība Eiropas savienībā    13
5.  Aitkopība Latvijā    14
6.  Aitas turēšanas izmaksas un ieņēmumi saimniecībā “Vienības”    15
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
Darba fragmentsAizvērt

Aitkopība ir viena no senākajām un svarīgākajām nozarēm, kurā iegūst ļoti daudzveidīgu produkciju – vilnu, karakulādiņas, kažokādas, gaļu, taukus un arī pienu.
Svarīgākā un raksturīgākā aitu īpašība ir milzīgas pielāgošanās spējas visdažādākajiem apstākļiem, kas piemērotas turēšanai gan intensīvas lauksaimniecības apstākļos, gan stepju, pustuksnešu, tuksnešu un kalnu apvidos.
Pašlaik Latvijā un arī pasaulē pieprasītākā aitkopības produkcija ir gaļa. Mana kursa darba mērķis ir izpētīt aitas gaļas ražošanu Latvijā un tās tālākās attīstības perspektīvas Latvijai kļūstot par ES dalībvalsti. Kursa darba uzdevums ir noskaidrot aitkopības uzsākšanai nepieciešamos resursus, iepazīt Latvijā audzētās aitu šķirnes, izpētīt nozares rentabilitāti un aitas gaļas realizēšanas iespējas Latvijā. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants