-
Ēdināšanas uzņēmuma "Alegora" ēdienkartes sastādīšana
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
IEVADS | 3 | |
1. | ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS | 4 |
2. | APMEKLĒTĀJU SKAITA APRĒĶINS | 6 |
3. | SORTIMENTA MINIMUMA SASTĀDĪŠANA | 8 |
4. | PORCIJU SKAITA APRĒĶINS | 10 |
5. | ĒDIENKARTES SASTĀDĪŠANA | 12 |
6. | ĒDIENU TEHNOLOĢISKO KARŠU SASTĀDĪŠANA | 14 |
7. | ĒDIENU PAŠIZMAKSAS APRĒĶINS | 28 |
8. | ĒDIENU SORTIMENTA IZVĒRTĒJUMS | 29 |
9. | DIENĀ NEPIECIEŠAMO IZEJVIELU DAUDZUMA APRĒĶINS | 32 |
10. | PĀRTIKAS PRODUKTU PREČZINISKAIS RAKSTUROJUMS | 34 |
SECINĀJUMI | 37 | |
IZMANTOTĀ LITERATŪRA | 38 |
SECINĀJUMI
Izstrādājot, ēdināšanas uzņēmuma, tehnoloģiskā procesa norises dokumentāciju, jāņem vērā dažādi kritēriji, piemēram, ēdināšanas uzņēmuma tips, atrašanās vieta, apkalpošanas veids, blakus esošo ēdināšanas uzņēmumu piedāvājums un citas iezīmes.
Ēdienkarte ir viens svarīgākajiem ēdināšanas uzņēmumu raksturojošiem lielumiem, tāpēc jāizvērtē, kādi ēdieni būtu vispiemērotākie, lai tos varētu prasmīgi pagatavot un piedāvāt par atbilstošu un pieņemamu cenu. Veiksmīgas ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatā ir veiksmīgi izstrādāta ēdienkarte un tehnoloģiskā dokumentācija
Ēdienkarte sastādīta vasaras sezonai Izmantojot ēdienkartē iekļauto informāciju tiek veikta pārējā dokumentācija – rēķinātas tehnoloģiskās, kalkulācijas kartes, nepieciešamais izejvielu daudzums, veidotas tehnoloģiskās shēmas u.c.
Kalkulācijas kartes nodrošina informāciju par ēdiena izejvielu izmaksām, lai vadoties pēc tām uzņēmums izstrādātu savu cenu politiku. Nepieciešamais izejvielu aprēķins nodrošina atbilstošu pārtikas produktu pasūtījumu veikšanu. Tehnoloģiskās tiek veidotas, lai nodrošinātu ātru un nemainīgu ēdienu gatavošanas kvalitāti uzņēmumā. Ēdienu izvērtēšana pēc kvalitātes un pieprasījuma kritērijiem nodrošina ēdienkartes un gatavošanas procesa uzlabošanu.
…
Kursa darba mērķis: Topošajiem ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu vadītājiem, un to darbiniekiem, paralēli teorētisko jautājumu apguvei, iegūt praktiskās iemaņas tehnoloģiskās dokumentācijas izstrādē, pamatojoties uz konkrētu ēdināšanas uzņēmuma veidu.