Selekcionāri ir izveidojuši vairāk nekā 6500 ābolu šķirnes, no kurām aptuveni 50 ir
ekonomiski nozīmīgas.
• Ābolu šķirnes tiek grupētas vasaras ābolos, rudens ābolos un ziemas ābolos.
• Tiek uzskatīts, ka ābolu sēkliņās ir vielas, kas atvaira onkoloģiskās saslimšanas, tādēļ
daži cilvēki ēd ābolus ar visām sēkliņām vēža profilakses labad.
• Ikvienā sēkliņā koncentrējas bioloģiski aktīvas vielas, vitamīni un fermenti, kas
nenoliedzami nāk par labu cilvēku veselībai.
• Ābolu sēkliņās ir inde - zilskābe, tāpēc dienā drīkst apēst ne vairāk par 4 ābola
sēkliņām, tādēļ maldās tie, kuri iesaka apēst visas ābola sēklas.…