Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Mikroorganismi un vide', 1.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi un vide', 2.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi un vide', 3.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi un vide', 4.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi un vide', 5.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi un vide', 6.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi un vide', 7.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi un vide', 8.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi un vide', 9.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi un vide', 10.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi un vide', 11.
  • Prezentācija 'Mikroorganismi un vide', 12.
Darba fragmentsAizvērt

Kompostēšana
Kompostēšana- aerobs, bioloģisks organisko vielu noārdīšanās process.
Tās procesā piedalās dažādas baktērijas, aļģes, sēnes u.c. organismu grupas.
Kompostu izmanto lauksaimniecībā augsnes kvalitātes uzlabošanai (kā mēslojumu), dārzkopības produktu ražošanai, piesārņotās augsnes attīrīšanai.

Uzturot kompostēšanas procesam nepieciešamo T°, iet bojā patogēnie mikroorganismi, kuri nespēj izdzīvot augstā T° un neveidojas sērūdeņraža savienojumi, kas rada nepatīkamu smaku.

Komposta pagatavošanas procesā notekūdeņu dūņas tiek atšķaidītas ar citiem komponentiem, kā rezultātā smago metālu masas daļa samazinās un šie elementi kompostēšanas procesā veido vāji šķīstošus savienojumus.
To iznīcināšanu veicina arī augsnes mikroflora, kas attīstās gatavajā kompostā.

T° tās laikā var sasniegt 65-75°C
Tā rezultātā samazinās coli baktēriju skaits, iznīcināti salmonelozes izraisītāji u.c. patogēnie mikroorganismi.


Autora komentārsAtvērt
Atlants